Вчені багатьох країн довели користь вина для здоров'я людини. Чим же корисний напій, розповідає 24 канал.

Читайте Як виробляють вино: технологія і основні етапи

Вино

Алкогольний напій з міцністю 9-22%, який виходить внаслідок спиртового бродіння виноградного соку.

Цікаве про вино

Вино здавна вважалося напоєм для представників вищого суспільства. Багато вчених вихваляли його і неодноразово заявляли про його користь для людського організму.

  • Відомий хімік Луї Пастер назвав вино найздоровішим і найгігієнічнішим з усіх напоїв.
  • Англійські дослідники рекомендували щодня випивати близько півлітра червоного вина чоловіками і третини літра жінками. На їхню думку, воно підвищує рівень антиоксидантів в крові і допомагає уникнути атеросклерозу.
  • Данські вчені заявили, що чим більше вина вживає людина, тим довше живе.
  • Американці також визнали користь вина, рекомендувавши жінкам випивати 150 г вина щодня, а чоловікам – 300 г.

Користь вина визнали вчені багатьох країн / Фото Pixabay

Цікаво Вино: його особливості та переваги перед іншими напоями

Корисні властивості вина

  • помірна доза підвищує вміст ліпопротеїдів високої щільності, що знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також сприяє розрідженню крові;
  • компонент ресвератол, який є у вині, працює як антиоксидант і запобігає згущення крові, знижує ризик ішемічної хвороби серця і зміцнює серцево-судинну систему;
  • вживання вина у розумних кількостях сприяє прискореному спалюванню калорій;
  • стакан вина на день, на думку австралійських учених, на 50% зменшує ризик розвитку раку яєчників;
  • червоне вино знижує ризик смерті;
  • підвищує рівень естрогенів, які в свою чергу уповільнюють процес вікового руйнування кісток;
  • жінки у віці від 70 до 81 року, які помірно споживають вино, на 23% менше схильні до ризику захворіти на старече недоумство.

Вино потрібно вживати у помірних дозах / Фото foodandmood

Важливо пам'ятати, що вино має корисні властивості, якщо вживається в помірних дозах.