Для того щоб вино вийшло якісним і смачним, необхідно правильно підготувати виноград, розповідає 24 канал.

Читайте Як виробляють вино: технологія і основні етапи

Якими повинні бути ягоди

Виноград повинен досягти повної зрілості – не бути недостиглим або перезрілим. Вважається, що лише за таких показників може вийти гарне вино.

Правильно вирощений та доглянутий виноград – запорука хорошого вина / Фото Pixabay

Недозрілий виноград містить більше кислоти і менше цукру, що також позначиться на якості вина.

Недозрілий виноград може спотворити смак вина / Фото Pixabay

Цікаво Вино: його особливості та переваги перед іншими напоями

Збір врожаю

Збирати виноград найкраще рано вранці і в суху погоду. Урожай необхідно зберігати в холоді, якщо його не можна відразу ж відправити на виробництво.

За виноградниками має бути правильний догляд / Фото Pixabay

Однак для виноробства краще використовувати свіжозібрану сировину, щоб уникнути розвитку оцтового бродіння.

Його потрібно максимально швидко доставити на виробництво і переробити для уникнення роботи бактерій і бродіння до його переробки, а так само збереження ароматичних і смакових якостей.

Виноград після збору оперативно доставляють на виробництво​ | Фото Pixabay